2016 JCI European Academy

Victoria Träningar 0 Comments

JCI_EA_2016_SWE

I somras deltog fem medlemmar från JCI Sweden på JCI European Academy som anordnas i Kungälv av JCI Göteborg. Akademin grundas 1996 och det var såldes 20 års jubileum i år. På akademin fanns förrutom vår fem svenskar mer än 70 andra JCI medlemmar från runt om europa. Efter akademin passade vi på att ställa några frågor till svenskarna.

Vad har du tagit med dig som du ser som största värdet?
Genom att lära mig mera om vem jag är (insights) kan jag få verktygen att anpassa mig själv (och mitt ledarskap) och därmed påverka de situationer jag befinner mig i. Och Chanserna att nå våra mål ökar.
– Anou Hallstensson, JCI Sundsvall

Lärde du dig någonting om du själv som du inte redan visste?
Jag tycker att personlighetstester är väldigt kul och i JCI har vi ju fått testa både Belbin och Insights. På JCI European Academy fick vi en fullständig Insights-profil och det var intressant hur pass väl den stämde överens med hur jag är. Jag visste redan på ett ungefär vad jag hade för Insights-profil men det var som om det jag visste om mig själv befästes ännu mer med Insights och alla gruppövningar. Vissa saker blev ännu tydligare.
– Anna Söderbom, JCI Stockholm

Hur levde European Academy upp till dina förväntningar?
Det korta svaret – Genom att fördjupa kunskapen om det jag visste sedan tidigare och överraska mig med insikter inom ett område som jag trodde jag att jag hade koll på.

Det långa svaret – Jag visste från tidigare deltagare att European Academy varit en omvälvande erfarenhet men jag trodde att det skulle vara på ett annat sätt. Gamla kunskaper om teorier som jag läst och hört mycket om tidigare, bl.a. genom JCI Malmö Academy men även utanför JCI, fick visserligen en ny dimension och fördjupades men jag väntade mig inte att European Academy också skulle ge mig så mycket på det privata planet.
– Kimmie Johansson, JCI Malmö

Vad vill du ge som bästa tips till dina lokalkammarkollegor nu när du är klar med JCI European Academy?
Mitt bästa tips till mina lokalkammarkollegor är att alltid se till att projektgruppen eller styrelsen är överens och har samma målbild innan man man sätter igång med projektet eller arbetet. Då är det lättare att undvika missförstånd, arbetet blir effektivare, det är lättare att upptäcka allas kompetenser samt det blir lättare att samarbeta som grupp om man inleder med ett ordentligt uppstartsmöte.
– Mikaela Hellström, JCI Halmstad

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *