Letar du nya utmaningar?

Victoria Kongresser, Nyheter, Styrelsen 0 Comments

JCI Sweden, Juniorhandelskammaren, är en träningsorganisation där vi utvecklar oss själva och andra till att bli bättre. Inom organisation finns det massor av projekt- och ledarskapsroller som alla medlemmar är välkomna att ta sig ann, oberoende av vilken förkunskap, utbildning och yrke man har. Inom hela JCI så tillämpar vi regeln one year to lead. Det betyder att man oftast sitter på en post/roll under ett år. Detta ger oss medlemmar möjlighet att prova på många olika ansvarsområdet och utmanar oss till ständig utveckling.

Vanligtvis är valen till våra lokala styrelser och den nationella styrelsen på hösten. Arbete i våra lokala föreningar så såklart det viktigaste och de utgör grunden till vår förening. Den lokala styrelsen kan vara ett bra ställe att börja på. Kanske känner man sig inte redo för att sitta i en styrelse, kolla i så fall med din styrelse om det finns möjlighet att ha en roll i en kommitté. Lokala styrelser kan såklart ge personlig utveckling och möjligheter även om man testat på det innan. Som erfaren medlem kan man ofta bidra på ett annat sätt som styrelsemedlem och en uppmuntran är att man i styrelsen alltid försöker ha en blandning av nya och äldre medlemmar. Alla kan bidra med något. I nästan alla våra styrelser finns det en uppsjö av ansvarsområden. Då vi är en träningsorganisation får man självfallet också alltid stöd om man känner sig osäker kring styrelsearbete och/eller en eventuell roll. Allt för att du ska få ut så mycket som möjligt av ditt år.

Känner du dig redo för att öka eller byta fokus på ditt engagemang eller testa på något nytt? Skicka i så fall ett mail till din lokala valberedning eller nationella valberedning. Skriv gärna ett kort mail där du berättar

  1. Vem du är
  2. Dina intresseområden och/eller vad du vill lära dig mer om
  3. Och varför du skulle vilja sitta i en styrelse.

Valberedningen återkommer sedan och tillsammans kommer ni fram till en roll som passar. Du presenteras sedan som kandidat på valmötet eller under ett fyllnadsval. Ska du kandidera nationellt behöver du också lämna in en kandidatanmälan och du bör delta på nationalkongressen där det finns ett specifikt program för styrelsekandidater. Du kan självklart höra av dig valberedning för att bara ställa lite frågor kring föreningen, förväntningarna och valprocessen eller annat som du funderar över. Glöm inte att det kan absolut vara värt att höra av sig även om valet har varit.

 

Var med och bygg vidare på JCI Sweden under 2017! Ta kontakt med ordförande i valberedning där du bor. Du hittar namn och mailadress nedan.

JCI Västerås: Charlotta Strängbom, [email protected]

JCI Uppsala: Eric Kapinga, [email protected]

JCI Stockholm: Anna Söderbom, anna.sö[email protected]

JCI Örebro: Erik Wahlberg, [email protected]

JCI Göteborg, Gerben Doornbos, [email protected]

JCI Halmstad, Mikaela Hellström, [email protected]

JCI Malmö, Paul Wennerberg, [email protected]

JCI Sweden samt JCI Sweden Foundation, Victoria Peterson, [email protected]

 

 

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *