JCI Sweden Foundation har release på Nationalkongressen

Victoria Fonder och bidrag 0 Comments

Under Nationalkongressen i Malmö den 21 oktober lanserar JCI Sweden Foundation en helt ny medalj! För att erhålla denna krävs ett bidrag på 5.000kr eller mer. Är du tidigare bidragsgivare så adderas ett nytt bidrag till din tidigare donation. För bidrag mellan 1.000kr och 4.999kr erhålls fortfarande den pin som vi haft tidigare.

Vi välkomnar också alla befintliga och nya bidragsgivare till vår JCI Sweden Foundation drink under lördagen innan banketten. Nya donatorer ska anmäla sig till JSF styrelsen i förhand. En separat inbjudan kommer till alla NK-anmälda donatorer, men boka redan nu kl 17.30 på lördagkväll :).

Nya donator nålar samt medaljer ges ut under galan i Nationalkongressen. Titta på bilden som bilaga; 1.000kr pin är på vänster sida och den nya medaljen för 5.000kr donatorer är till höger.

JCI Sweden Foundation är en förening som har till syfte att ekonomiskt stödja JCI-projekt inom Sverige. Projekten skall bidra till det globala samhällets utveckling genom att ge unga människor möjligheten att utveckla ledarskap, socialt ansvarstagande, entreprenörskap och nätverk med målet att skapa positiv förändring. Driver ni ett projekt i er lokalförening som kan behöva ekonomisk stöttning, hör av er till oss om hur ni ansöker!

Bidrag kan betalas direkt till JCI Sweden Foundation via bankgiro 5250-9668.

För mer information når ni oss i styrelsen (Peter Uppman, David Haglund och Jenni Ahlstedt) via e-post: förnamn.efternamn@jcisweden.se

Ses snart i Malmö!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Letar du nya utmaningar?

Victoria Kongresser, Nyheter, Styrelsen 0 Comments

JCI Sweden, Juniorhandelskammaren, är en träningsorganisation där vi utvecklar oss själva och andra till att bli bättre. Inom organisation finns det massor av projekt- och ledarskapsroller som alla medlemmar är välkomna att ta sig ann, oberoende av vilken förkunskap, utbildning och yrke man har. Inom hela JCI så tillämpar vi regeln one year to lead. Det betyder att man oftast sitter på en post/roll under ett år. Detta ger oss medlemmar möjlighet att prova på många olika ansvarsområdet och utmanar oss till ständig utveckling.

Vanligtvis är valen till våra lokala styrelser och den nationella styrelsen på hösten. Arbete i våra lokala föreningar så såklart det viktigaste och de utgör grunden till vår förening. Den lokala styrelsen kan vara ett bra ställe att börja på. Kanske känner man sig inte redo för att sitta i en styrelse, kolla i så fall med din styrelse om det finns möjlighet att ha en roll i en kommitté. Lokala styrelser kan såklart ge personlig utveckling och möjligheter även om man testat på det innan. Som erfaren medlem kan man ofta bidra på ett annat sätt som styrelsemedlem och en uppmuntran är att man i styrelsen alltid försöker ha en blandning av nya och äldre medlemmar. Alla kan bidra med något. I nästan alla våra styrelser finns det en uppsjö av ansvarsområden. Då vi är en träningsorganisation får man självfallet också alltid stöd om man känner sig osäker kring styrelsearbete och/eller en eventuell roll. Allt för att du ska få ut så mycket som möjligt av ditt år.

Känner du dig redo för att öka eller byta fokus på ditt engagemang eller testa på något nytt? Skicka i så fall ett mail till din lokala valberedning eller nationella valberedning. Skriv gärna ett kort mail där du berättar

  1. Vem du är
  2. Dina intresseområden och/eller vad du vill lära dig mer om
  3. Och varför du skulle vilja sitta i en styrelse.

Valberedningen återkommer sedan och tillsammans kommer ni fram till en roll som passar. Du presenteras sedan som kandidat på valmötet eller under ett fyllnadsval. Ska du kandidera nationellt behöver du också lämna in en kandidatanmälan och du bör delta på nationalkongressen där det finns ett specifikt program för styrelsekandidater. Du kan självklart höra av dig valberedning för att bara ställa lite frågor kring föreningen, förväntningarna och valprocessen eller annat som du funderar över. Glöm inte att det kan absolut vara värt att höra av sig även om valet har varit.

 

Var med och bygg vidare på JCI Sweden under 2017! Ta kontakt med ordförande i valberedning där du bor. Du hittar namn och mailadress nedan.

JCI Västerås: Charlotta Strängbom, charlotta.strengbom@jcisweden.se

JCI Uppsala: Eric Kapinga, eric.kapinga@jcisweden.se

JCI Stockholm: Anna Söderbom, anna.söderbom@jcisweden.se

JCI Örebro: Erik Wahlberg, erik.wahlberg@jcisweden.se

JCI Göteborg, Gerben Doornbos, gerben.doornbos@jcisweden.se

JCI Halmstad, Mikaela Hellström, mikaela.hellstrom@jcisweden.se

JCI Malmö, Paul Wennerberg, paul.wennerberg@jcisweden.se

JCI Sweden samt JCI Sweden Foundation, Victoria Peterson, victoria.peterson@jcisweden.se

 

 

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

JCI Sweden Foundation release på Nationalkongressen

Victoria Fonder och bidrag 0 Comments

Lagom till Nationalkongressen i Malmö den 21 oktober lanserar JCI Sweden Foundation en helt ny medalj! För att erhålla denna krävs ett bidrag på 5.000kr eller mer. Är du tidigare bidragsgivare så adderas ett nytt bidrag till din tidigare donation. För bidrag mellan 1.000kr och 4.999kr erhålls fortfarande den pin som vi haft tidgare. Vi välkomnar också alla befintliga och nya bidragsgivare till vår JCI Sweden Foundation drink under lördagen innan banketten.

JCI Sweden Foundation är en förening som har till syfte att ekonomiskt stödja JCI-projekt inom Sverige. Projekten skall bidra till det globala samhällets utveckling genom att ge unga människor möjligheten att utveckla ledarskap, socialt ansvarstagande, entreprenörskap och nätverk med målet att skapa positiv förändring. Driver ni ett projekt i er lokalförening som kan behöva ekonomisk stöttning, hör av er till oss om hur ni ansöker!
Bidrag kan betalas direkt till JCI Sweden Foundation via bankgiro 5250-9668.

För mer information, kontakta nedanstående styrelse:
Peter Uppman (peter.uppman@jcisweden.se)
David Haglund (david.haglund@jcisweden.se)
Jenni Ahlstedt (jenni.ahlstedt@jcisweden.se

 

 

Text: Peter Uppman

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Belöningar för 2017 – nomineringsdags!

catharina Belöningar 0 Comments

Hej alla medlemmar!

Det är redan dags att hylla de som gjort ett avtryck under året. JCI Sweden har en uppsjö av belöningar och den fullständiga listan på belöningar finns här. Vi har återigen valt att fokusera på fem kategorier och behåller kategorin som vi körde 2016: ”Årets projekt av en lokalförening”.

Om du anser att fler än de fem utvalda kategorierna ska vara öppna för nomineringar, hör av dig till Catharina på kontaktuppgifterna nedan senast den 24 september.

De fem kategorierna är:

1) Årets lokalförening – StorLOMen
2) Årets lokalpresident
3) Årets nya medlem
4) Årets medlem
5) Årets bästa projekt av en lokalkammare

 

Här är några snabba och enkla regler:

  • Alla medlemmar kan nominera. (Obs! Det är inte flest nomineringar som vinner.)
  • Deadline för nomineringarna är 8 oktober.
  • Vinnarna utses av en jury bestående av nationalpresidenterna för 2016 och 2017 samt deptuy president för 2017. Juryns beslut kan ej överklagas.
  • ”Årets medlem” kommer folket rösta fram. Rösterna räknas sedan ihop och sammanställs av juryn. Folkets röst kan inte överklagas.
  • Vinnarna tillkännages på Nationalkongressen i Malmö i oktober.

Är ni redo? Här hittar ni nomineringsformulären:


 

Har ni frågor så står juryn till ert förfogande.

Catharina Peterson (ordförande) – catharina.peterson@jcisweden.se

Victoria Peterson – victoria.peterson@jcisweden.se

Daniel Ekman – daniel.ekman@jcisweden.se (Daniel har dock inte möjlighet att kolla sin mail särskilt ofta så hör hellre av er till Catharina eller Victoria via mail.)

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Examen från JCI European Academy 2017

Victoria Träningar 0 Comments

I augusti arrangerade JCI European Academy för 20:e gången. Ledarskapskursen leds av utbildare från hela Europa och lockar även deltagare från hela Europa. I år var fyra av de nästan hundra deltagarna från JCI Sweden och vi passade på att fråga dom om de intensiva dagarna.

Vad har du tagit med dig som du ser som största värdet?
Förutom cirka hundra nya vänner, en handfull djupa insikter i min egen person och kraftiga skiften i vissa av mina fundamentala värderingar; inte så mycket.
Robert Klackenborn, JCI Göteborg


Hur skulle du beskriva JCI European Academy?

Känslosamt och otroligt lärorikt.
Hanna Johansson, JCI Halmstad


Lärde du dig någonting om du själv som du inte redan visste?

Jag kan inte komma på att jag lärde mig något nytt om mig själv men jag fick uppleva hur jag fungerar i olika situationer och i grupp med olika typer av människor.
Henrik Fryk, JCI Göteborg


Hur levde European Academy upp till dina förväntningar?

De medlemmar som deltagit tidigare år från JCI Sundsvall rekommenderade utbildningen som en av de bästa de gått. Mer än så avslöjades egentligen inte. Jag visste lite vilket var bra för den totala upplevelsen. Mitt tips är att inte ta reda på så mycket i förväg (förutom det praktiska så klart). Jag valde istället att fokusera på att vara där i stunden, njuta av hela grejen och ta det som det kommer. Jag förväntade mig en positiv upplevelse och att jag skulle knyta många nya kontakter. Den långa helgen blev över förväntan och dagarna som följde efteråt var en lyckorus. Det går inte att beskriva allt man går genom på de 4 dagar som spenderas med helt okända människor som i slutändan känns som vänner man haft hela livet. Man lär sig så otroligt mycket. Arrangörerna/ utbildningsledarna gör otroligt stort jobb och ger verkligen allt av sig själva för att vi delegater ska få en fantastisk upplevelse – och dem lyckas verkligen!
Romana Culjak, JCI Sundsvall

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail