Adventskalender 2017: lucka 3

Victoria Tävlingar 1 Comment

Nu har vår tomtenisse dragit en vinnare i förra veckan tävling: grattis säger vi till svar nummer två som lämnades av Jenni Ahlstedt. Jenni, vi kontaktar dig via mail.

I veckans lucka har du chansen att vinna boken Ledarskap på apstadiet och det goda teet Rimfrost från Johan & Nyström. Det enda du behöver göra är att svara på frågan nedan i vårt kommentarsfält innan fredag (22/12) kl 17:00. Som vanligt kan alla vara med och tävla (även om man vann förra luckan ;)). Lycka till!

Veckan fråga: Om JCI var ett djur vilket djur skulle det då vara? 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Adventskalender 2017: lucka 2

Victoria Tävlingar 2 Comments

Nu har en av våra tomtenissar dragit en vinnare i förra veckan tävling: grattis säger vi till svar nummer tre som lämnades av Vasilis Mavroudis. Vasilis, vi kontaktar dig via mail.

I veckans lucka har du chansen att vinna boken The Subtle Art of Not Giving A F*ck och en isländsk choklad med smak av kola. Det enda du behöver göra är att svara på frågan nedan i vårt kommentarsfält innan fredag (15/12) kl 17:00. Som vanligt kan alla vara med och tävla (även om man vann förra luckan ;)). Lycka till!

Veckan fråga: Vilka tre ord skulle du beskriva JCI med? 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Adventskalender 2017: Lucka 1

Victoria Tävlingar 5 Comments

Julen är snart här och vi i styrelsen skulle sakta och säkert vilja börja tacka för oss men innan vi säger farväl så har vi satt ihop små julpaket med något kul/göttigt/bra som vi nu lottar ut på adventssöndagarna. Alla kan delta och allt man behöver göra är att svara på frågan nedan i kommentarsfältet för att vara med i utlottningen. Veckans svar ska vara inne senast klockan 17:00 på fredag (8 december).

Lycka till!

Vilket JCI evenemang ser du mest framemot nästa år?

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

JCI Sweden Foundation har release på Nationalkongressen

Victoria Fonder och bidrag 0 Comments

Under Nationalkongressen i Malmö den 21 oktober lanserar JCI Sweden Foundation en helt ny medalj! För att erhålla denna krävs ett bidrag på 5.000kr eller mer. Är du tidigare bidragsgivare så adderas ett nytt bidrag till din tidigare donation. För bidrag mellan 1.000kr och 4.999kr erhålls fortfarande den pin som vi haft tidigare.

Vi välkomnar också alla befintliga och nya bidragsgivare till vår JCI Sweden Foundation drink under lördagen innan banketten. Nya donatorer ska anmäla sig till JSF styrelsen i förhand. En separat inbjudan kommer till alla NK-anmälda donatorer, men boka redan nu kl 17.30 på lördagkväll :).

Nya donator nålar samt medaljer ges ut under galan i Nationalkongressen. Titta på bilden som bilaga; 1.000kr pin är på vänster sida och den nya medaljen för 5.000kr donatorer är till höger.

JCI Sweden Foundation är en förening som har till syfte att ekonomiskt stödja JCI-projekt inom Sverige. Projekten skall bidra till det globala samhällets utveckling genom att ge unga människor möjligheten att utveckla ledarskap, socialt ansvarstagande, entreprenörskap och nätverk med målet att skapa positiv förändring. Driver ni ett projekt i er lokalförening som kan behöva ekonomisk stöttning, hör av er till oss om hur ni ansöker!

Bidrag kan betalas direkt till JCI Sweden Foundation via bankgiro 5250-9668.

För mer information når ni oss i styrelsen (Peter Uppman, David Haglund och Jenni Ahlstedt) via e-post: förnamn.efternamn@jcisweden.se

Ses snart i Malmö!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Letar du nya utmaningar?

Victoria Kongresser, Nyheter, Styrelsen 0 Comments

JCI Sweden, Juniorhandelskammaren, är en träningsorganisation där vi utvecklar oss själva och andra till att bli bättre. Inom organisation finns det massor av projekt- och ledarskapsroller som alla medlemmar är välkomna att ta sig ann, oberoende av vilken förkunskap, utbildning och yrke man har. Inom hela JCI så tillämpar vi regeln one year to lead. Det betyder att man oftast sitter på en post/roll under ett år. Detta ger oss medlemmar möjlighet att prova på många olika ansvarsområdet och utmanar oss till ständig utveckling.

Vanligtvis är valen till våra lokala styrelser och den nationella styrelsen på hösten. Arbete i våra lokala föreningar så såklart det viktigaste och de utgör grunden till vår förening. Den lokala styrelsen kan vara ett bra ställe att börja på. Kanske känner man sig inte redo för att sitta i en styrelse, kolla i så fall med din styrelse om det finns möjlighet att ha en roll i en kommitté. Lokala styrelser kan såklart ge personlig utveckling och möjligheter även om man testat på det innan. Som erfaren medlem kan man ofta bidra på ett annat sätt som styrelsemedlem och en uppmuntran är att man i styrelsen alltid försöker ha en blandning av nya och äldre medlemmar. Alla kan bidra med något. I nästan alla våra styrelser finns det en uppsjö av ansvarsområden. Då vi är en träningsorganisation får man självfallet också alltid stöd om man känner sig osäker kring styrelsearbete och/eller en eventuell roll. Allt för att du ska få ut så mycket som möjligt av ditt år.

Känner du dig redo för att öka eller byta fokus på ditt engagemang eller testa på något nytt? Skicka i så fall ett mail till din lokala valberedning eller nationella valberedning. Skriv gärna ett kort mail där du berättar

  1. Vem du är
  2. Dina intresseområden och/eller vad du vill lära dig mer om
  3. Och varför du skulle vilja sitta i en styrelse.

Valberedningen återkommer sedan och tillsammans kommer ni fram till en roll som passar. Du presenteras sedan som kandidat på valmötet eller under ett fyllnadsval. Ska du kandidera nationellt behöver du också lämna in en kandidatanmälan och du bör delta på nationalkongressen där det finns ett specifikt program för styrelsekandidater. Du kan självklart höra av dig valberedning för att bara ställa lite frågor kring föreningen, förväntningarna och valprocessen eller annat som du funderar över. Glöm inte att det kan absolut vara värt att höra av sig även om valet har varit.

 

Var med och bygg vidare på JCI Sweden under 2017! Ta kontakt med ordförande i valberedning där du bor. Du hittar namn och mailadress nedan.

JCI Västerås: Charlotta Strängbom, charlotta.strengbom@jcisweden.se

JCI Uppsala: Eric Kapinga, eric.kapinga@jcisweden.se

JCI Stockholm: Anna Söderbom, anna.söderbom@jcisweden.se

JCI Örebro: Erik Wahlberg, erik.wahlberg@jcisweden.se

JCI Göteborg, Gerben Doornbos, gerben.doornbos@jcisweden.se

JCI Halmstad, Mikaela Hellström, mikaela.hellstrom@jcisweden.se

JCI Malmö, Paul Wennerberg, paul.wennerberg@jcisweden.se

JCI Sweden samt JCI Sweden Foundation, Victoria Peterson, victoria.peterson@jcisweden.se

 

 

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail