Årets medlem 2016 – De nominerade är

Victoria Nyheter 0 Comments

Nu har det blivit dags för oss att börja presentera de nominerade för 2016 års belöningar. Nytt för i år kära vänner är att vi väljer att lägga den avgörande rösten i denna kategori hos er. Vi har tre fantastiska medlemmar som alla blivit nominerade av andra medlemmar (tack för alla bidrag!) och de tre finalisterna är Hanna Johansson från JCI Halmstad, Marie Pihl från JCI Malmö och Andreas Lindvall från JCI Stockholm. Alla tre har gjort fantastiska insatser för sina lokalkammare och nedan kan ni läsa mer om varför de är nominerade.

Omröstningen hittar ni längst ner. OBS! Omröstningen stänger den 29 mars 2017.

 

HANNA JOHANSSON, JCI HALMSTAD
(Nominerad av Hanna Westman, JCI Halmstad)

Tre ord som beskriver Hanna: Engagerad, handlingskraftig, kräftgeneral!

Därför är Hanna nominerad: Hanna Johansson gjorde det storstilade, traditionsenliga och värdefulla Halmstad-projectet International Crayfish Conference möjligt 2016!

Så anammar  Hanna på mottot Vilja, Våga, Växa: Hanna Johansson definierar orden vilja, våga växa. Och hon visar det med mod, handlingskraft och en stor dos envishet.

 

ANDREAS LINDVALL, JCI STOCKHOLM
(Nominerad av Anna Söderbom, JCI Stockholm)

Tre ord som beskriver Andreas: Engagerad, öppen, positiv

Därför är Andreas nominerad: Andreas har en tendens att alltid se positivt på saker och ting, vilket smittar av sig till omgivningen. När jag var LP frågade han ofta om jag behövde hjälp med något – han är en fin klippa. Andreas var med i styrelsen och deltog i många av JCI Stockholms träffar under 2016. Han hjälpte även till med projekt Open Doors. På internationellt plan var han med och representerade JCI Stockholm på Europakonferensen i Finland. Jag tycker verkligen att han förtjänar en extra hyllning för det stöd och engagemang han visar.

Så anammar Andras på mottot Vilja, Våga, Växa: Andreas anammar allt med optimism och drömmer stort. Det är på nåt vis grunden hos Andreas. Han accepterar nya utmaningar och deltar i projekt för att vi ska ta oss framåt.

 

MARIE PIHL, JCI MALMÖ
(Nominerad av Stina Torén, JCI Malmö)

Tre ord som beskriver Marie: Omtänksam, prestigelös, generös.

Därför är Marie nominerad: Marie har under en rad år varit mycket aktiv inom JCI Malmö, nationellt och internationellt. Dels då hon var lokalpresident 2005 och organiserade NK till att hon sedan återuppstarten 2014 varit en ovärderlig tillgång för den lokala kammarens fortsatta utveckling. Hon har med sitt nätverk, sitt aktiva deltagande i nyckelposition som bl a kassör, sin kunskap om och erfarenhet från föreningens tidigare verksamhetsår kunnat lotsa och stötta både mer erfarna men inte minst nya medlemmar och därmed utgjort en starkt bidragande faktor till att JCI Malmö åter blivit en vital lokalförening att räkna

Så anammar Marie mottot Vilja, Våga, Växa: Marie verkar med stor vilja och intresse för att JCI Malmö och JCI Sweden ska leva vidare och utvecklas som en stark organisation. Hon uppmuntrar andra, ofta mindre erfarna medlemmar att våga ta nya roller och engagera sig aktivt i föreningens verksamhet. Marie har med sin gedigna erfarenhet varit en viktig drivkraft för att hjälpa JCI och dess medlemmar att växa, som förening och som människor.

 

Vem är årets medlem 2016?

Hanna Johansson, JCI Halmstad
Andreas Lindwall, JCI Stockholm
Marie Pihl, JCI Malmö

QuizMaker

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Belöningar 2016 – kategorier & regler

Victoria Belöningar 0 Comments

Då så vänner, då är det dags att hylla och berömma de och det som hyllas och berömmas ska. 2016 var ett fanatiskt kul år och självklart vill vi att belöningarna återspeglar detta.

JCI Sweden har en uppsjö av belöningar och den fullständiga listan på belöningar återfinns här. Vi har dock valt att fokusera på fem kategorier och nytt för i år är att vi har en kategori som heter ”Årets projekt av en lokalförening”. Detta då flera ska kunna nomineras till samma pris. Är det som så att man tycker att fler än de fem utvalda kategorierna ska vara öppna för nomineringar så får man gärna höra av sig till belöningskommitténs ordförande, Victoria.

De fem kategorierna är:

1) Årets lokalförening – StorLOMen
2) Årets lokalpresident
3) Årets nya medlem
4) Årets medlem
5) Årets bästa projekt av en lokalkammare

 

Här är några snabba och enkla regler:

  • Alla medlemmar kan nominera. (Obs! Det är inte flest nomineringar som vinner.)
  • Deadline för nomineringarna är 20 mars.
  • Vinnarna utses av en jury bestående av nationalpresidenterna för 2015, 2016 och 2017. Juryns beslut kan ej överklagas.
  • Nytt för i år är att ”årets medlem” kommer folket rösta fram. Rösterna räknas sedan ihop och sammanställs av juryn. Folkets röst kan inte överklagas.
  • Vinnarna tillkännages den 1 april i Västerås. Vill man endast delta vid galamiddagen kontaktar man JCI Västerås via vasteras@jcisweden.se.

 

Är ni redo? Här hittar ni nomineringsformulären:


 

Har ni frågor så står juryn till ert förfogande.

Victoria Peterson (ordförande) – victoria.peterson@jcisweden.se

Catharina Peterson – catharina.peterson@jcisweden.se

Jenni Ahlstedt – jenni.ahlstedt@jcisweden.se

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Årets sista intervju

petter.honk Styrelsen 0 Comments

Det har blivit dags att vinka hejdå till 2016 och vi passar på att ställa några frågor till Victoria som lett föreningen under 2016.

Vilken var den mest värdefulla insikt du fick?
Under året? Ett citat som finns i Carlo Ancelottis bok Quiet Leadership summerar min mest värdefulla instinkt “they don’t care how much you know until they know how much you care”.

Vad imponerade mest på dig under året?
Viljan och modet hos våra medlemmar.

Kommer du bli en Impossible Past President?
Hahaha. Nej, jag tror inte det. Catharina, Daniel och jag har alla blivit bra vänner under året och vi uppskattar alla tre rakhet. Vi vet var vi har varandra och vad vi brinner lite extra för.

Mest minnesvärda evenemang?
Jag har varit på väldigt mycket i år och jag tycker våra nationella evenemang har överträffat de internationella. Stämningen på våra Board Booster akademier har varit magisk, vårkongressen och nationalkongressen var bägge riktigt bra, Sundsvall Business Awards är i en klass för sig själv, Gåsablotet hade riktigt imponerande talare precis som Open Doors. Måste jag välja ett evenemang så får det bli kräftskivan i Halmstad. Det har förvisso alltid varit min favorit konferens men det var extra speciellt i år dels eftersom jag fick mitt senatorskap och fina tal men mest för att gänget bakom kräftskivan var så lyckliga över vad de åstadkommit. Överlag har det varit väldigt hög nivå på föreläsningarna och kurserna hos våra lokalkammare så stor eloge till dom.

Du vann ju priset Årets Slackar. Vem har du Slackat mest till under året?
Hahaha. Det finns en del av välja mellan. Jag vet faktiskt inte, kan man inte se det alltså? Det står nog mellan Catharina, Daniel, Honken, Ljungis, Bergy eller Hanna J.

Finns det något på positlapparna från styrelsen kickoff på Orust som du känner att The V Team inte lyckades med?
På en lapp stod det hångel. Och det tror jag det varit dåligt med. Dessutom fick vi inte ihop så många träningar som vi hade önskat. Såhär i efterhand underskattade vi skicket i kammarna.

Bästa minnet från året?
Helt omöjligt att välja en. Helt omöjligt. Till och med föreningstämmorna har varit roliga i år.

Om du skulle beskriva ditt NP-år som ett djur, vilket djur och varför?
Mitt NP år var nog lite som en lejonmamma. Man får skydda, jaga föda (läs inspiration, bidrag, hjälp), leka, lära upp och ibland hamnar man i bråk med andra lejon.

Bästa beslutet du tog i år?
Att skapa och arrangera våra Board Booster akademier (tack Bergy för namnet!).

Tuffaste beslutet?
Att låna ut JCI European Academy var ett riktigt tufft beslut. Det var timmar av grubblande där. Eller månader rättare sagt. Mycket tänkandet i ensamhet, mycket bollande och ännu mer grubbleri. Vi ska vara glada att vi har så många medlemmar som brinner för projektet och vad som än händer så tycker jag vi ska vara stolta att vi drev projektet under 20 år.

Mest pinsamma som hänt under året?
Utan tveckan att jag redan fyra minuter efter vi blev invalda i Örerbro alltid har glömt bort någon av medlemmarna i V Team. Det har sina fördelar att vara en stort team men det blir ju fler namn att hålla kolla på hahaha.

Skulle du göra om det?
Ja, det skulle jag faktiskt. Att vara nationalpresident handlar inte om dig själv utan det handlar om vad du kan inspirera andra att göra. Det är ett väldigt fint och givande uppdrag.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

2016 JCI European Academy

Victoria Träningar 0 Comments

JCI_EA_2016_SWE

I somras deltog fem medlemmar från JCI Sweden på JCI European Academy som anordnas i Kungälv av JCI Göteborg. Akademin grundas 1996 och det var såldes 20 års jubileum i år. På akademin fanns förrutom vår fem svenskar mer än 70 andra JCI medlemmar från runt om europa. Efter akademin passade vi på att ställa några frågor till svenskarna.

Vad har du tagit med dig som du ser som största värdet?
Genom att lära mig mera om vem jag är (insights) kan jag få verktygen att anpassa mig själv (och mitt ledarskap) och därmed påverka de situationer jag befinner mig i. Och Chanserna att nå våra mål ökar.
– Anou Hallstensson, JCI Sundsvall

Lärde du dig någonting om du själv som du inte redan visste?
Jag tycker att personlighetstester är väldigt kul och i JCI har vi ju fått testa både Belbin och Insights. På JCI European Academy fick vi en fullständig Insights-profil och det var intressant hur pass väl den stämde överens med hur jag är. Jag visste redan på ett ungefär vad jag hade för Insights-profil men det var som om det jag visste om mig själv befästes ännu mer med Insights och alla gruppövningar. Vissa saker blev ännu tydligare.
– Anna Söderbom, JCI Stockholm

Hur levde European Academy upp till dina förväntningar?
Det korta svaret – Genom att fördjupa kunskapen om det jag visste sedan tidigare och överraska mig med insikter inom ett område som jag trodde jag att jag hade koll på.

Det långa svaret – Jag visste från tidigare deltagare att European Academy varit en omvälvande erfarenhet men jag trodde att det skulle vara på ett annat sätt. Gamla kunskaper om teorier som jag läst och hört mycket om tidigare, bl.a. genom JCI Malmö Academy men även utanför JCI, fick visserligen en ny dimension och fördjupades men jag väntade mig inte att European Academy också skulle ge mig så mycket på det privata planet.
– Kimmie Johansson, JCI Malmö

Vad vill du ge som bästa tips till dina lokalkammarkollegor nu när du är klar med JCI European Academy?
Mitt bästa tips till mina lokalkammarkollegor är att alltid se till att projektgruppen eller styrelsen är överens och har samma målbild innan man man sätter igång med projektet eller arbetet. Då är det lättare att undvika missförstånd, arbetet blir effektivare, det är lättare att upptäcka allas kompetenser samt det blir lättare att samarbeta som grupp om man inleder med ett ordentligt uppstartsmöte.
– Mikaela Hellström, JCI Halmstad

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Grönt te-glass och praktiska verktyg

petter.honk Blog, Medlemmar, Träningar, VTeam2016 0 Comments

Hej!

Något slags försök till svar här.

1. Vilka var dina tre bästa insikter?
Väldigt svårt att säga. Lärdomarna från Academy var inte helt nya utan integrerade sig med saker jag tidigare lärt mig, både inom och utanför JCI. Det handlade mest om att jag vävde ihop saker jag redan visste på ett nytt plan. En sak jag vill framhålla är att det blev tydligt att man ibland under press jobbar som bäst tillsammans med den man minst anade. Och att jag med ren vilja kunde ställa in mig på att jobba hela natten och jag blev inte trött, sur eller ledsen.

2. Vad var det mest oväntade som hände?
Här hade jag velat kunna svara något kul men tyvärr var det mest oväntade en tragisk olycka där delegaten från Tunisien förolyckades.

3. Någon insikt om japaner du vill dela med dig av som kan vara bra att veta om man ska åka dit?
Att så otroligt få kan engelska är faktiskt fascinerande. Det är även bra att veta att det är väldigt oartigt att säga nej så om du inte vill få en japan att känna sig obekväm, undvik att formulera en fråga så att de kan tvingas säga nej. Och ha det i åtanke när de svarar. Om de svarar något helt annat kan det betyda nej, helt enkelt.

4. Åsikter om produkter baserat på grönt te, läsk, glass, godis osv?
Alltså, jag gillar ju på riktigt grönt te. Några av de andra delegaterna tyckte att jag nästan var japan som både gillade grönt te-glass och inte var trött på ris efter Academy…

5. Vad var den största överraskningen med akademin?
Direkttolkandet mellan japanska och engelska under sessionerna. Proffsigt!

6. Vad tar du med dig från Japan och akademin som du vill använda nästa år?
Praktiska verktyg när det gäller strategi och att hantera olikheter.

7. Anser du att detta var så bra, att vi borde få full ersättning för att delta?
JCI Academy finansieras redan av JCI Japan så det som kostar oss är resan. Bidrag till den bör ingå i budgeten. Nätverket är priceless.

/
Catharina Peterson
Deputy President JCI Sweden 2016

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail