Kandidat till Local Information Officer – Helgi Gudmundsson

1. Min bakgrund

Helgi Gudmundsson heter jag, född och uppvuxen på Island, flyttade med min familj till Göteborg hösten 2011.  Jag är gift och har 2 barn – en 4-åring samt en ny pojke född nu i augusti.  Min fru är läkare, själv bedriver jag just nu studier på halvfart inom Arbets- och Organisations psykologi på GU, samt arbetar deltid inom transportyrket och driver eget där jag periodvis organiserar egna kurser inom bl.a. presentationsteknik, effektivt samarbete i grupper och generellt mer effektivare kommunikation.

Jag har varit medlem i JCI sedan 2004 på Island, har haft styrelse- och ledarskapsroller både på lokal och nationell nivå där. De senaste två åren har jag varit med i JCI Swedens nationella styrelse där jag har verkat som träningsansvarig 2013 och medlemskapsansvarig nu i år.

2. Vad gör mig lämplig för rollen?

Jag har varit medlem nu i snart 10 år, och har varit på båda sidorna – medlem som har haft nytta av andras arbete vid att organisera bra saker, samt varit organisatören som försöker skapa ett lyckat event.

När det gäller bra event, kurser och saker som skapar verkligt värde för oss som medlemmar så tror jag på 80/20 principen… största delen av jobbet är ju att organisera, men det som gör att ett event eller en kurs lyckas och blir värdefull, är hur bra vi kommunicerar och ibland marknadsför… 20% delen. Det har vi en tendens till att börja på för sent, eller göra på ett mindre effektivt sätt.

Detta är troligtvis den största utmaningen för oss som organisation, kammare och individer… allt utvecklas och förändras så fort i dag. Hur hänger vi med och ännu viktigare: hur trivs vi i denna miljö?

Jag tror att det är dags för oss i JCI Göteborg att skapa och utveckla en bra grundläggande kommunikations strategi, som gör det möjligt för oss att kommunicera på ett mer effektivt sätt, samt gör oss mer flexibla utifrån alla de kanaler som finns, att bruka de som funkar och kanske även lämna de som inte funkar längre.

Jag tycker detta är ett spännande och lärorikt arbete och tror att jag har både erfarenhet som gör det möjligt att ställa rätt frågor och skapa ramverket som behövs, samt nyfikenheten att testa var gränsen ligger i en kombination med en öppenhet för att lära mig det som funkar bäst idag, och hur.

3. Vad vill jag uträtta i rollen?

Sammanfattat, jag vill ha lite bättre och tydligare kommunikation, så att man har tid för att bestämma att delta och engagera sig på idealt sett.

För styrelsen och de engagerade medlemmar som försöker organisera intressanta och utvecklande saker… är utmaningen idag – vilka kanaler precis utnyttjar man för att kommunicera och ta kontakt, och precis hur brukar man de kanaler vi har på bästa sett?

Dessa två saker hänger ihop – som medlem vill och behöver jag en kammare som organiserar spännande och utvecklande saker… annars upplever jag inte fullt värde av mitt medlemskap – men från styrelseperspektivet, för att de aktiviteter och saker vi organiserar kan lyckas, och bli spännande och utvecklande… så behöver vi att våra medlemmar kommer, deltar, och engagerar sig.

Jag tror bland annat att bryggan mellan ligger i effektiv kommunikation, mer kunskap om mediakanaler och en övergripande bra kommunikations strategi.  Det hoppas jag hjälpa till att förbättra som Local Information Officer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *