Kick-off för odling på Kaggeleds äldreboende

Nu trotsar vi årstiderna och tar de första spadtagen! 

Lördagen 25 oktober är det kick-off för odlingen på Kaggeleds äldreboende. JCI Göteborg tillsammans med Kaggeled startar denna generationsöverskridande mötesplats dit alla är välkomna.

Dagen bjuder på en kort föreläsning av Viktoria Viklander som jobbat med stadsodling i flera år. Hon berättar om fördelarna med att odla i staden samt ger lite exempel på vad man kan odla. Därefter ges en kort presentation om demens, och vilken effekt aktivitet i form av bl.a. odling kan få på de som lider av sjukdomen.

Efteråt bjuds det på fika tillsammans med de boende.

Sedan är det dags att ta de första spadtagen och få odlingslådorna på plats. Väl på plats sätter vi de första grödorna. Vitlöken planteras nämligen under hösten mellan septemeber och november för skörd nästkommande sommar!

Hjärtligt välkomna!

Var: Kaggeledsgatan 36 (närmaste hållplats är Kaggeledstorget – spårvagn 1 eller 5)
När: Lördag 25 oktober kl 12.30
Hur: Ta gärna med en spade
Anmälan: http://jcisweden.se/2243

Om odlingsprojektet:
Odlingen på Kaggeleds äldreboende syftar till att skapa en generationsöverskridande mötesplats där utgångspunkten är odling. Intresset för odling har de senaste åren ökat markant och särskilt i stodstadsområdena är det ofta flera års väntetid till en kolonilott eller annan odlingsyta. Vi bestämde oss därför inom JCI Göteborg för att starta en odling, dels för allmänheten att ansluta sig till och dels för oss inom organisationen som har intresse i ämnet.

Odlingen kommer att bestå av odlingslådor där alla har sin egen att fritt sköta. Det kommer även att finnas odlingslådor som tillhör äldreboendet men som alla välkomnas att hjälpa till med.

Första steget tas 25 oktober då vi trotsar årstiderna och tar de första spadtagen. På kick-offen är alla välkomna, även de som endast är intresserade av en fika med de boende. Nästa steg är att till våren utöka odlingen som till en början kommer att bestå av ett tiotal odlingslådor. Sedan är det upp till var och en att sätta det man önskar ska växa och gro.

Är du intresserad av att antingen odla eller vara med i projektgruppen så är du hjärtligt välkommen att kontakta Karin Herder på [email protected]

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *