Föreläsning – Kroppsspråket ljuger

Vet du hur du uppfattas? Ser du ut som du tror eller sänder du i själva verket ett annat budskap? Räcker det att känna sig intresserad för att se intresserad ut? Ljuger ditt kroppsspråk? Varför beter vi oss som vi gör? Vilken betydelse har våra vanor?

I seminariet tittar vi närmare på människans inneboende arsenal av uttryck. Vad talar vi med hjälp utav? Vad betyder kroppsspråk, ansiktsuttryck och röst? Vilken betydelse har ögats uttryck? Vad betyder hållningen?

Föreläsaren demonstrerar uttryck och beteenden och vi ställer oss frågan om vi tolkar vi det vi ser på samma sätt? Finns det beteenden som hjälper oss att åstadkomma ett gott samtal och vinna vår publik? Hur ser i så fall dessa beteenden ut? Blir man falsk av att medvetet använda sig av sitt kroppsspråk? Eller kan man bli sannare?

www.ordrum.se

Om föreläsaren:Erik Mattsson är föreläsare, författare, moderator och utbildare i kommunikation. Han är också Vd och grundade Ordrum 1996.
Erik är fil. kand i statskunskap med matematik, ekonomisk historia, fysik och retorik i bagaget. Han har varit förbundsordförande för Röda korsets ungdomsförbund, undervisat i retorik vid Uppsala universitet samt arbetat som skådespelare. Han har skrivit Talarkokboken samt Möteskokboken tillsammans med Anna Jöborn.

Vi startar 18:00 med intressentmöte och föreläsningen startar 18:30.

När: 2 december 18:00-21:00
Plats: Scandic Crown
Anmälan: http://jcisweden.se/2242

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *