Speciellt besök

Posted 13/4 2014

How can you make an impact on our local community?

1656354_760000604019643_840219887_n

The 28:th of April the European Vice President Steven Wilson will come to Örebro to share his experiences within JCI locally, nationally and internationally. He will also talk about how all members of the community really can make an impact in their local community.

He will make visible how local members can link with the various sectors of society (government, private organisations and local residents) and how they can all collectively make impact in their local community. This will ultimately lead to a far better community for all who lives in it and a far more successful JCI within the community, its a win win!

We therefore welcome everyone who is interested in making Örebro a better community.

Tid: Föreläsningen börjar kl.19:30, öppethus från kl.19:00
Plats: Elite Stora Hotellet
Anmälan: http://jcisweden.se/2117

Nu är vi igång!

Det var en mycket händelserik kick-off helg för oss i JCI Örebro. Lördagen började med att Helgi Gudmundsen höll i träningar om bl.a. effektivt grupparbete och produktiva möten, vilket var väldigt givande och lärorikt. Jenni Ahlstedt öppnade och höll i det konstituerande mötet då vi officiellt startade kammaren och valde en styrelse för 2014 som nu består av ordförande Frida Kabo, 2 vice ordföranden Veronica Johansson och Christian Nilsson, kassör Dimitra Markopoulou samt övrig styrelseledamot Erik Wahlberg. Kvällen fortsatte lika händelserikt med kick-off middag och en väldigt god trerättersmiddag serverades på Lilla Örebro. Under middagen delade Frida, Jenni och Helgi ut JCI-pins till alla nya medlemmar och vi fick också höra flera härliga tal under kvällen. Jenni överraskade även med ett tjusigt vandringspris till JCI Örebro som Frida förvaltar till vi kan dela ut det till årets medlem 2014 i början på 2015. Kvällen avslutades med dans och trevliga diskussioner. Hela helgen avslutades på söndagen med Leading learn och Helgi utbildade oss i vad som krävs för att utbilda andra. Så nu kan vi här i Örebro hålla i First timer program bestående av ”Effektivt teamwork”, ”Produktiva möten” och ”Organisera projekt” som en introduktion för våra blivande medlemmar.
arets medlem
Fotograf: Veronica Johansson – VJexpression

Kick-Off med JCI Örebro

Det finns 4 platser kvar, anmäl dig nu. först till kvarn…

Välkommen till det officiella startskottet för JCI Örebro!
Det blir en helhelg med utbildningar, möte och middag. läs mer och anmäl dig här:
http://jcisweden.se/2104
champagneglas1

Ledarskap med Åsa Johansson

Välkommen till månadens föreläsning!

Åsa Johansson förmedlar sina tankar om ledarskap och varumärkesbyggande. Med sin årsrikedom (71 år) har hon samlat på sig mycket kunskap och erfarenhet som hon generöst delar med sig av. Hon har utvecklat och inspirerat många på sin väg som har gått via idrott, bank, marknadsföring, arbetsterapi, 100-tals anställda, företagande och ensamföretagande. Bland annat så öppnade hon Örebros första McDonaldsrestaurang 1984 då hon också blev Mcdonalds första kvinnlig franchisetagaren i Europa.

JCI har följt Åsa genom åren och hon kommer att berätta mer om vad JCI har gett henne. Med senatorsnummer 33805 är hon idag livstidsmedlem

I början av föreläsningen passar vi att presentera vad JCI Örebro kan erbjuda dig och efter föreläsningen minglar vi

Datum: Torsdag 27 mars 2014

Tid: 18.00
Plats: meddelas inom kort

Anmäl dig: http://jcisweden.se/2099
Asa Johansson

Framtidsmöte den 11 mars

2014-03-02

Vad vill du få ut av ditt medlemskap? Hur kan JCI Örebro hjälpa dig att utvecklas? Kom och se vad JCI har att erbjuda och påverka i vilken riktning vi ska arbeta i JCI Örebro.

Efter förra mötets brainstorming kommer vi nu att gå igenom hur vi vill att JCI Örebros Framtid ska se ut mer strukturerat. Så att vi inför vårt konstituerande möte har diskuterat igenom de punkter som kommer att tas upp och beslutas där den 5 April. Välkommen!
Anmäl dig på: http://jcisweden.se/2083

Fika, Funderingar och Framtid

2014-02-12

Efter några provapåträffar bjuder vi nu in till ett mer informellt möte, den 18 februari, där vi fikar och pratar om vad vi vill med JCI Örebro. Högt och lågt. Vad har du för funderingar? Välkommen att anmäla dig så vi vet hur många som vill ha fika!
http://jcisweden.se/2068

2014-01-31 Effektivt Grupparbete

Välkommen den 11 februari, vi börjar med en haltimmes information om JCI Örebro och kör därefter träningen ”Effektivt grupparbete”. Eftersom det är fettisdagen så bjuder vi på semla!

I dagens snabba samhälle är en av de viktigaste kunskaperna att kunna jobba tillsammans med andra… att jobba effektivt i grupper och team.

Vad är det som göra att vissa team samarbetar bra och levererar resultat medan andra team kämpar utan att komma någonstans?

Genom denna träningen får du lära dig:

En 5-stegsmodell som tar en grupp från grupp till ett effektivt team
De största anledningarna till varför grupper inte fungerar och hur man kan vända det
Att förebygga stora konflikter genom att konfrontera problem tidigt

Effektiva grupparbeten är en 2 timmar interactiv workshop för dig som vill bli mer effektiv när du jobbar i ett team, leverera bättre resultat och skapa en bättre teamupplevelse.

Tränare: Helgi Gudmundsson är 2014 JCI Sweden Executive Vice President, och ansvarig för utveckling av medlemmarna. Helgi är också grundare av Keystone Skills, ett Göteborgsbaserat träningsföretag som fokuserar på att hjälpa människor att bygga och förbättra deras kunskaper vilket har en stor inverkan på deras karriär.

En Isländare som flyttade till Göteborg 2011, Helgi had varit medlem i JCI sedan 2004 och har sedan 2006 levererat träningar för lokal, nationell och internationell publik.

Anmäl dig på: http://jcisweden.se/2065

2014-01-05  Nytt år nya möjligheter!

Vill du utveckla dig själv och din omgivning? Gillar du att träffa nya människor och knyta nya kontakter, professionellt och privat på en internationell nivå? Då är JCI något för dig.

JCI Örebro har många och starka år bakom sig och efter att kammaren nu har vilat några år är det hög tid att väcka liv i den igen. Detta vill vi göra genom att samla unga (18-40år) engagerade, idérika och drivna människor i örebroområdet. Vi börjar med en träff den 30 januari där vi tillsammans diskuterar din och JCI Örebros framtida utveckling.

För att du som medlem ska kunna utvecklas åt det håll du vill finns det en mängd olika aktiviteter inom JCI. En stor del av dessa påverkar du själv – det är medlemmarna som bestämmer innehållet.

Som medlem kan du ta del av arrangemang lokalt i Örebro, nationellt inom Sverige och internationellt i något av våra andra medlemsländer:

- workshops inom t.ex. kreativt ledarskap

- föreläsningar om bl.a. styrelsearbete och att våga ta steget mot förnyelse

- utbildningar och träningar i debating, organisationsutvecklig etc.

- seminarier om personlig utveckling och mycket mer

- Det går också att öva på sitt ledarskap eller andra skills genom att driva eller delta i något av JCIs många projekt. Varför inte öva på projektledning samtidigt som du hjälper sjuka barn eller utvecklar din region?

- Vi gör mycket rent sociala saker tillsammans också. Genom JCI får du inte bara framtida viktiga affärskontakter, du får även nya goda vänner!

JCI (Junior Chamber International) är en internationell, ideell, medlemskapsorganisation bestående av 200,000 unga människor mellan 18 och 40 år. Det finns 5000 lokala organisationer i mer än 110 länder runtom i världen. JCI är religiöst och politiskt obunden, och får människor att växa och bli bättre, eller ”Be Better” som är vår utgångspunkt inom JCI.

Vi har begränsat antal platser så anmäl dig redan nu på http://jcisweden.se/2048

Välkommen till 2014 tillsammans med JCI Örebro, nu kör vi!

 

2013-11-25: Nya tag 2014

Nu är det dags att väcka den slumrande Örebrokammaren!

Information om tid och plats för ett uppstartsmöte i början av 2014 kommer inom kort.

Fyll i din intresseanmälan redan nu