Stockholm Handelskammares årsmöte

jenniahlstedt JCI Stockholm

Den 30e maj 2018 var det återigen dags för JCI Stockholm att medverka på Stockholms Handelskammares årsmöte samt att jag, Daniel Andersson, valdes in som JCI Stockholms representant i Stockholms Handelskammares fullmäktige. Mötet hölls på Norra Latin i Pelarsalen.

Med min bakgrund inom JCI där jag deltagit samt även varit ordförande för ett antal formella möten var det intressant att se hur en annan organisation håller sina möten och jag kan säga att det gick undan, vi avverkade två årsmöten, både Stockholms Handelskammares och Fullmäktiges, på rekordtid.

Efter de formella mötena var avklarade serverades lunchen och det bjöds både på underhållning i form av livemusik men även matnyttig information, vi fick höra ett inspirerande tal av en av ledamöterna i fullmäktige, nämligen Caroline Berg som är styrelseordförande i Axel Johnson AB vilka i sin tur äger bl.a. Åhléns, Hemköp, Dustin och många andra stora framgångsrika företag. Talet betonade vikten att säkerställa mångfald på arbetsmarknaden och integration i samhället. Något som vi i JCI Stockholm varit tidiga att driva projekt inom.

Stockholm Handelskammare gav även information om de olika aktiviteter som kommer vara aktuella under året, där stort fokus kommer ligga på att vara med och påverka inför valet och säkerställa att de frågor som är viktiga för att få Stockholm att växa får fokus både i valet men framförallt efter valet när det är dags för politikerna att skapa förbättring.

Utöver detta presenterades alla finalister i Stockholms Handelskammares pris Boost The Capital där många inspirerande människor och projekt lyftes fram vilka alla på något sätt hade gynnat Stockholm som stad samt dess invånare. Vinnare var Hello World som anordnar läger för unga med mål att lära dem programmering och inspirera dem att fortsätta en karriär inom detta område.

Som sista talare gick Moderaternas partiledare Ulf Kristersson upp på scenen, Stockholm Handelskammare hade även bjudit in Stefan Lövfen från Socialdemokraterna som dock hade avböjt att medverka. Ulf fick möjlighet att utveckla hur han och Moderaterna ser på frågor som är viktiga för Stockholm och dess näringsliv.

Hälsningar

Daniel Andersson, JCI Stockholms ledamot i Stockholms Handelskammares fullmäktige