Internationellt nätverkande mellan JCI Sweden och JCI UK

Anna S Internationellt

IMAG3402_BURST002

Fr. vänster: Anna Söderbom (JCI Stockholm), Luke Evans (President, JCI Birmingham), Caroline Karlsson (JCI Uppsala), Howard Felstead (JCI Cambridge) och Ben Goddard (President, JCI Cambridge).

En av de många fördelarna med JCI är möjligheten att knyta nya kontakter – lokalt, nationellt såväl som internationellt. Ett sätt att hitta vänner i andra delar av världen är att delta i internationella kongresser. Jag var tidigare medlem i JCI Cambridge och där hittade jag några guldkorn till vänner och när jag deltog i världskongressen i Leipzig i höstas fann jag ytterligare några fantastiska personer. Det fina med dessa JCI-kontakter är att man kan ha fantastiskt kul som vänner privat, samtidigt som man kan utbyta erfarenheter och dra nytta av den kunskap som finns i andra kammare runt om i världen. På så vis kan man göra allting lite lite bättre.

Jag har hittat ett gäng JCI-vänner som uppfyller alla (två) parametrar och med jämna mellanrum händer det att vi ses. I helgen fick Stockholm besök av dessa personer, som representerade JCI Uppsala, JCI Cambridge och JCI Birmingham. Under denna helg avhandlades diverse JCI-relaterade ämnen. Vi diskuterade vårt engagemang i JCI och hur vi vill utveckla lokalföreningarna och inspirera andra att också bli engagerade. Vi planerade kommande events och resor och man kan säga att vi använde oss av det vi lärt oss i JCI samt verkade för att uppnå gemensamma JCI-mål. Nedan följer några exempel:

– Networking. Utöver att lära känna varandra bättre lärde vi även känna nya människor när vi var ute på äventyr.

– Främja interkulturell medvetenhet och förståelse. Detta gjorde vi hela tiden bara genom att prata med varandra, exempelvis genom att förklara fördelen med smörknivar och osthyvlar.

– Problemlösning. Detta fick vi ta till när vi skulle åka till Uppsala och råkade köpa fel tågbiljett. Vi löste det genom att förklara att vi hade råkat köpa fel tågbiljett. Det gick bra, vi fick åka med ändå.

– Ledarskap. Mycket bra skill när fem personer är ute på stan tillsammans och inte riktigt vet vart de ska.

Och, för att citera en av representanterna från JCI Cambridge: ”I felt empowered to create positive change on the dancefloor”. Positiv förändring är viktigt i alla dess former, det får man ändå ge honom.

Denna sammankomst må ha varit mer för eget nöjes skull, men faktum är att det faktiskt är väldigt givande med ett internationellt nätverk, både privat och i JCI-avseenden. För mig är det det som är kärnan i JCI. Med en sådan kärna kan man åstadkomma mycket.