Nordic Academy 2015

Anna S Internationellt

JCI-Nordic-Academy

Den 29 juli–2 augusti hade jag, Anna Vikström, förmånen att få delta i Nordic Academy i Daugavpils i Lettland. En femdagars akademi där Jaycees från de nordiska länderna samlades för att lära sig mer om JCI, styrelsearbete, knyta kontakter sinsemellan för framtida samarbete och mycket mer. Stor del av dagarna bestod av föreläsningar varvat med praktiska inslag. Det var ett mycket bra upplägg, då det gav en möjlighet att direkt applicera mycket av det som lärdes ut. Ett mycket uppskattat inslag var best practises då deltagarna generöst delade med sig av tips och erfarenheter sinsemellan. Överlag var det mycket aha-upplevelser under akademin, för det fortsatta arbetet inom JCI och även för den egna personliga utvecklingen.

En härlig del av att åka på JCI-akademier är den otroliga gemenskap som kan uppstå på så pass kort tid. Det var ett glatt gäng i en mycket förlåtande miljö med högt i tak som tillsammans skapade en bra miljö att utvecklas och gå utanför sin comfort zone.

Som en del i att lära känna varandra fick vi presentera våra länder och på galafesten fick vi prova på olika traditionella danser och sånger. Förutom nya lettiska rätter bjöds det även på mat och dryck från deltagarnas länder runt om i norden.

COC-teamet var väldigt gästvänligt och fick oss att känna oss mycket välkomna. Varje kväll anordnades det aktiviteter och team building-övningar som ytterligare bidrog till att göra gruppen sammansvetsad.

Jag kan varmt rekommendera att söka till Nordic Academy 2016!

//Anna Vikström