Björn Söderberg – entreprenör utan gränser

bjornsoderberg

Onsdagen den 20 mars gästas JCI Halmstad och Halmstad Science Park av föreläsaren Björn Söderberg, som föreläser om entreprenörskap utan gränser. Björn är en ung social entreprenör, som redan vid 30 års ålder byggt upp flera företag i Sverige och Nepal. Företagen arbetar med återvinning, biobränsle, IT och dagisverksamhet. Idén är att kombinera socialt ansvar med lönsamhet. Det är en historia om entreprenörskap, om samhällsutveckling och om hur man kan göra skillnad – ”min mest lönsamma investering var att lära de anställda att läsa och skriva.”

Björn föreläser om globalt entreprenörskap, med värderingar som ledstjärna och med socialt ansvar som affärsidé. Han talar även om vikten av att våga tro på sina idéer. Björn menar att: ”socialt ansvarstagande är lönsamt när det omsätts i praktisk handling, inte när man skriver vackra policydokument. Det handlar om att bygga en företagskultur där de anställda är en resurs. Oavsett om de är nepaleser, indier, svenskar eller kineser.”

Föreläsningen tar oss från slummen vid Bagmatifloden i Kathmandu till styrelserummen i våra svenska företag. Den lämnar ingen oberörd och visar att det går att förändra och att ”den som inte misslyckats har aldrig försökt.” Björns entreprenörsanda och skaparglädje smittar av sig under hans föreläsningar, liksom känslan av att ingenting är omöjligt. Inspirerad lämnar man föredraget med känslan av att ”varför skulle inte även jag våga göra det där jag alltid gått och drömt om?”. Björn inspirerar företagsledare till socialt ansvar och ungdomar till att starta eget.

Priser & utmärkelser:
– Göteborgspriset för Hållbar Utveckling 2012
– Årets talare 2008 (Talarforum)
– Framtidens ledare 2007 (JCI)
– Sveriges mest spännande entreprenör 2004 (Företagarna & Shortcut)

Björn Söderberg har givit ut två böcker; den senaste, ”Det enda som räknas – Socialt entreprenörskap på riktigt”, utkom hösten 2012.

Läs mer om Björn på http://www.fairenterprise.net/

Glöm inte att anmäla dig till föreläsningen den 20/3. Föreläsningen arrangeras i samarbete med Science Park Halmstad.

Välkommen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *