Barn under myggnätFakta om malariaVad ger man någon som inte önskar sig något speciellt eller som själv köper det som behövs? Eller vad kan man ha med sig som gäst, om man tröttnat på att ge bort blommor, choklad och vin?

Med dessa frågor väckta, vill vi nu starta en fantastisk möjlighet att kombinera nytta med nöje: Ge bort ett eller flera myggnät och bidra i kampen mot malaria! För varje myggnät Du ger bort räddar Du minst ett liv, vilket förmodligen är den bästa gåva Du kan ge någon!

Malaria är den ledande dödsorsaken bland afrikanska barn och var 45:e sekund dör ett barn under 5 år på grund av en malariainfektion. Det betyder att det dör ca 1900 små barn varje dag. Varje dag. Varje vecka. Varje månad. År in och år ut. Utan slut.

Vi önskar att, tillsammans med Dig, påbörja en fantastisk ”pay forward”-effekt där många (ibland onödiga) gåvor och presenter omvandlas till livsnödvändiga möjligheter som sprider nytta, glädje och överlevnad för drabbade barn.

Ett insektsmedelbehandlat myggnät kostar bara ca 75 kronor och håller myggorna på avstånd i minst 3 år.

Vår förhoppning är att detta sprids vidare bland släkt, vänner, bekanta och kollegor / kunder / leverantörer. Vilket fantastiskt resultat det skulle kunna bli!

Hur går Du tillväga?
Sätt in valfri summa (75 kr = 1 nät) på Bankgiro: 5517-9758 (JCI Sweden)
Skriv referens Nät + ditt namn / företagsnamn.
Därefter skickar Du ett mail till myggnat@jcisweden.se och meddelar Ditt namn (samma namn som på insättningen) och i vilka namn Du vill skänka nät.

För varje donation mottar Du ett gåvokort i A5-format per e-mail, som du kan rama in och ge bort. Du har också möjlighet att skriva dit en personlig hälsning – max 100 tecken.
Denna hälsning skickar du i samma e-mail som ditt namn till myggnat@jcisweden.se.
Dessutom lägger vi upp namnen på alla som skänkt myggnät på vår hemsida för att stolt visa upp alla generösa människor och företag som engagerar sig i kampen mot malaria!

JCI (Junior Chamber International) har ett mycket nära samarbete med FN och gemensamt finns ambitionen att innan utgången av 2015 skicka minst 1 miljon, med insektsmedel behandlade, myggnät som så desperat behövs till vuxna och barn i ca 15 st Afrikanska länder.
För att lyckas med detta startades ett världsomspänt projekt 2006: Nothing But Nets™.
Detta internationella projekt mynnar ut i diverse olika nationella projekt över hela världen, där JCI Sweden nu drar igång en insamlingskampanj.

 

Vår förhoppning är att vi tillsammans kan åstadkomma något riktigt bra i och med detta initiativ!

Varma hälsningar,

JCI Sweden
E-mail: myggnat @ jcisweden.se
Webb: www.jcisweden.se

 

 

Denna sida för utskrift