Världskongressen i Goa är över – vilken underbar plats, vilken stark nordisk sammanhållning, vilket dåligt wifi ;)

simona Nyheter 0 Comments

Efter en sjukt intensiv vecka sitter jag nu med min familj vid HQ-hotellet och reflekterar över dagarna som flög förbi. Direkt från landning så har det varit möte efter möte med några få tal däremellan fram tills igår, och vilka möten:

  • Det startade med att jag var ordförande för årets största nordiska möte – tillsammans med Baltikum – där vi gick igenom hur vi kan bli än starkare tillsammans.
  • Dagen därpå var det dags för European National Presidents’ Meeting med val av nya Growth & Development Committee. Där fanns kandidater med från både Finland, Norge och Estland och där både Finland och Estland fick med sina i kommittén. Ordförande blev årets nordiska Vice President (VP) Diana – stort grattis! GDC kommer framöver satsa mycket mer på direktkontakt med lokalkammare i behov av hjälp och har inte längre nya länder som sitt fokus smâlân.com.
  • Härnäst på onsdag var det Caucus för VP samt en generalförsamling (GA – General Assembly) i nästan 4h med mestadels rapporter. Två personer fick betyg ”A”: Jay Johnson från JCI USA och Teresa Poon från JCI Hong Kong.
  • På torsdagen var det Caucus för Executive Vice Presidents (EVP:s) där ”vår egen” Viktor Ómarsson från Island deltog med högsta betyg, därefter ett längre GA med godkännande av strategi, Plan of Action för 2019 samt val av förtroendepositioner 2019 och kongressort 2020: Viktor Ómarsson blev vald till Europas EVP, Alexander Tio till JCI President och Yokohama blir plats för världskongress 2020!
  • På fredagen var det ett avrundande GA där det utannonserades vilka länder olika VP:s blev tilldelade: Jay Johnson från JCI USA blev tilldelad de nordiska länderna inklusive Sverige!
  • På lördagen hade vi flera timmars möte tillsammans med Jay Johnson för att höra hur han bäst kan bidra till att hjälpa oss 2019. Hans CV är minst sagt imponerande. Förmodligen den bästa VP:n på papperet som Sverige någonsin haft, så låt oss hoppas att han levererar samt att vi ger honom de bästa möjliga förutsättningarna för att hjälpa oss växa 2019 bästaonlinecasino.

Utöver dessa möten var det andra saker jag som Chief Delegate för Sverige förväntades delta på: Power Talks av kända talare, mottagningar av alla de slag som JCI President Marc Brian Lims mottagning för Filippinerna, Syriens ”Believe in Syria” och Estland/Finlands mottagning för att stötta världskongressen (WC – World Congress) 2019, och olika events som öppningsceremoni, Global Village, prisceremoni och avslutande galamiddag.

Fanns det några besvikelser? Ja, wifi: utöver att det inte fanns access i några mötesrum så spelade jag in 4 filmer åt JCI Sundsvall men lyckades bara ladda upp 1 efter en hel dags strulande. Det blev inte den jag ville skicka – sorry Sundsvall! Det fanns dock gott om höjdpunkter på vad som verkar ha varit en fantastisk kongress för alla som kunde delta i det vanliga programmet, med kurserna i ledarskap av Dale Carnegie som stack ut. Personliga höjdpunkter var att ha med familjen vid öppningsceremonin, att tillsammans med Finland bli omnämnda som ”examples of success” i Executive Committee (ExComm) för hur vi jobbat i år, ett inspirerande power talk, ett rörande VP-tal av Nadja från Belgien, att träffa mina underbara NP-kollegor och vänner från hela världen samt den starka nordiska samhörigheten.

På tal om Norden så har samarbetet växt hela året. Jag tycker att de inkommande nordiska styrelserna verkar fantastiska och de har redan påbörjat att samarbeta så jag tror 2019 kommer bli ännu bättre. Årets vårkongress tillsammans med JCI Danmark i Köpenhamn var bara början, och redan här på världskongressen hade vi först en sverige-norge-danmark-island-middag, därefter huserade vi gemensamt i Danmarks Global Village-bås, för att sedan avrunda på lördagen med en fördrink med Sveriges och Norges NP:s som värdar. Vi var även alla med och stöttade Estland som tillsammans med stor uppbackning av Finland är värd för världskongressen 2019. Det nordiska samarbetet är här för att stanna.

Jag fick även med mig en förstärkt tro på vad vi gör i Sverige just nu. JCI Sweden och våra medlemmar kan växa, jag känner att vi alla kommer jobba hårt på att bli bättre, inte bara för vår egen skull utan för varandras. JCI Sweden har haft motvind i många år men är på väg upp och tillsammans är vi starka. Det är med tillförsikt jag ser fram emot att jobba med er alla och min efterträdare Simona under det kommande året.

Ha en fin avslutning på 2018 – nästan 2 månader kvar att göra skillnad!

 

//Daniel NP 2018

p.s. Fler bilder kan du hitta här.

                 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *