Vad är JCI?

Skarmavbild 2013-12-20 3.58

Youtube: JCI – Go impact the world

JCI (Junior Chamber International) är ett av världens främsta globala nätverk för Dig med intresse för ledarskap, entreprenörskap och personlig utveckling. I detta nätverket kan du göra skillnad!

Junior Chamber International är en internationell organisation för ledare och entreprenörer (mellan 18 och 40 år). Vi är ett nätverk med över 200 000 medlemmar i 120 länder världen över. Vi arrangerar bland annat möten, föreläsningar och kurser och driver även olika projekt för att förbättra samhället, utvecklas till bättre ledare och samtidigt växa som människor.

JCI har sitt högkvarter i St. Louis; Missouri, USA. De länder som har flest medlemmar är USA, Japan och Tyskland.

Organisationen

JCI leds globalt av en Världspresident (World President) och det finns i världsstyrelsen dessutom fyra area-ansvariga (Executive Vice President) samt 17 Regionalansvariga (Vice President).

JCI:s medlemsländer har varsin nationell förening, National Organization of Members, NOM.
I Sverige heter den nationella föreningen JCI Sweden. JCI Sweden leds av en nationalpresident (NP) och en nationell styrelse.

I varje land finns sedan ett antal lokalföreningar, så som JCI Halmstad. Varje lokalföreningar leds av en lokalpresident (LP) och en lokal styrelse.

bild 10

Föreläsning med en buddhistmunk

En person som under sina verksamma år gjort betydande insatser inom JCI kan utnämnas till senator. Senatorerna har en egen internationell organisation och anordnar evenemang, möten mm som enbart riktar sig till senatorer.

Mission
JCI ska erbjuda utvecklingsmöjligheter som stärker unga människor att skapa positiv förändring.

Vision
JCI ska vara det främst globala nätverket för aktiva medborgare.

Verksamhetsområden
JCI verkar inom följande områden:
– Affärsverksamhet och entreprenörskap
– Samhällsengagemang
– Personlig utveckling
– Internationella relationer

Att mötas nationellt och internationellt

Årligen arrangeras en mängd nationella och internationella kongresser, workshops, föreläsningar, seminarier, utbildningar. JCI är religiöst och politiskt obunden, och får människor att växa och bli bättre, eller ”Be Better” som är vår utgångspunkt inom JCI.

Varje höst hålls en Världskongress (WC) någonstans i världen. Det hålls även större regionala konferenser; i Europa hålls en varje vår även en Europakonferens (EC).

Nationellt anordnar JCI Sweden en årlig Vårkonferens (VK) på våren och en Nationalkongress (NK) på hösten.

 

Följ oss gärna på Facebook och på Instagram .

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *